Le! Mer tandkött!

lördag 11 jul
Renässansopera
Musik

Permiär för Berlioz Beatrice och Benedict på Läckö slott. Anna Kjellsdotter har ritat kostymerna, läs mer i Filter #44.

söndag 12 jul
Dansa, dansa, dansa!
Musik

Dansbandsveckan i Malung startar med sju dagars nonstop-dans. Läs om hur löjligt framgångsrika dansband är i Filter #44.

tisdag 14 jul
På vakt
Läsning

Uppföljaren till Harper Lees To Kill a Mockingbird (med den svenska titeln Dödssynden) ges ut på engelska. Ställ ut en väktare kommer på svenska en månad senare. Läs mer om de moraliska betänkligheterna i Filter #44.

onsdag 15 jul
Stalker
Läsning

I Filter #44 skriver vi om den missförstådda trenden Normcore som i själva verket är Acting Basic. Motsvarigheten i böckernas värld kan vara en pocket av förra årets mest sålda bok. Lars Keplers Stalker utkommer som pocket.

lördag 18 jul
Roxette
Musik

I år är det 30 år sedan Roxette bildades. Det firas med en Sverigeturné som startar i Kalmar den 18:e juli.

fredag 24 jul
Västkustbotnik
Musik

Mellan en lada och en bergvägg utanför Hamburgsund i Bohuslän ordans festivalen Clandestino Botnik 24–26 juli. Se akter som BKO Quintet från Mali, Meridian Brothers från Bogotá, Rhizomatiks från Tokyo och Little Dragon.

lördag 25 jul
Emmaboda
Musik

I Filter #44 skriver vi om Makthaverskans misslyckade USA-turné. Passa på att se dem i Emmaboda 22–25 juli, innan de gör ett nytt försök i staterna till hösten igen.

måndag 27 jul
Gör slut!
Glädjeämnen

Prideveckan i Stockholm startar och festar fram till och med den 1 augusti. Årets tema är Gör slut! »Stockholm Pride vill göra slut med samhällets alla begränsande normer, med fördomarna och med hatet.« 

tisdag 28 jul
Filter #45!
Läsning

Nytt nummer i butiken med bland annat en Filterreporter som siktar högre än någonsin samt en långintervju med regissören Lisa Aschan, filmaktuell i höst med Det vita folket (Vera Vitali, Pernilla August med flera).

fredag 31 jul
Scientologhäng
Film & TV

Rogue Nation har biopremiär. Filter spårar tre filmserier som ballat ur i Filter #44.

lördag 01 aug
Promenad
Glädjeämnen

Prideparaden i Stockholm går av stapeln 13.00.

torsdag 24 sep
Bokmässan
Glädjeämnen

Filter tillsammans med systertidningarna Offside och Hunger finns i monter B07:01 under Bokmässan i Göteborg. Där dukar vi upp tidningar, böcker och fina erbjudanden.