Filter #45 2015

I Filter #45 skickar vi en reporter till Kebnekaises sydtopp, som på grund av växthuseffekten lär uppleva sin sista sommar som Sveriges högsta punkt. Vi ger upprättelse åt den generation som anklagats för att ägna sig åt slacktivism och »godhetsonani« samt hänger med regissören Lisa Aschan under inspelningen av hennes nya film Det vita folket.

 

Dessutom har vi träffat sex av höstens mest spännande författare för att prata skräck, sekter, synfel, släktforskning, survivalism och seriemördare.

 

Ane Brun berättar om sin hemliga housekarriär, Dick Oskarsson odlar köttätande växter, Olga Botner letar »Oh My God«-partiklar och Johan Rapp driver en förening för tankspridda. Vi tar reda på hur det går med den nord- och sydkoreanska versionen av TV-succén Bron, sätter oss in i den obskyra sporten schackboxning och frågar förlaget Norstedts varför de inte skryter mer om genidraget att släppa nya Millenniumböcker.

 

 Dessutom: kajakfiskare, flygelrestauratörer, farliga djur, Mattias Alkberg och mycket, mycket mer.

 

onsdag 02 sep
Markus Torgeby
Läsning

Boken Löparens hjärta gavs ut på vårt förlag i våras, och nu finns chans att möta författaren Markus Torgeby. Han medverkar i föreläsningsturnén Hjärntillskott, som når Malmö 2 september, Göteborg 2 september och Stockholm 9 september.

torsdag 24 sep
Bokmässan
Glädjeämnen

Filter tillsammans med systertidningarna Offside och Hunger finns i monter B07:01 under Bokmässan i Göteborg. Där dukar vi upp tidningar, böcker och fina erbjudanden.

torsdag 24 sep
Ny bok: Kraftprovet
Läsning

Lagom till Bokmässan ger vi ut Kraftprovet – jakten på vår bortglömda kunskap om styrka och uthållighet. Författaren är Christopher McDougall, känd för bästsäljaren Born to run. I uppföljaren, som redan gjort succé i USA och i Storbritannien, lämnar han barfotalöpningen och tar ett bredare grepp om människans inneboende men bortglömda fysiska förmågor.