Filter #48 2016

I Filter #48 hänger vi i studion med Silvana Imam som försöker göra upp med myten om sig själv. Vi dissekerar den nya ekonomin där en 14-åring kan fakturera tiotusentals kronor för att posera med en flaska Festis på Instagram. Vi följer en hackare som jagar anonyma pedofiler på internet och diskuterar livsfilosofi med Marianne Ahnlund, som går på lina en kilometer upp i luften. Dessutom utreder vi en olycklig bieffekt av att människan äter alltmer odlad fisk. 
 
Klara Zimmergren snackar skit, Markus Krunegård försvarar sina låttexter, medlaren Angeliqué Fors sammanför offer och gärningsmän och Maranda Widlund fönar Vogue-redaktören Anna Wintours hår.
 
Vi förklarar varför världens första spelfilm om förintelsen aldrig fick premiär, möter bokförläggaren som hjälper prokrastinerande slackers att göra succé och förklarar varför nordisk möbeldesign har en kvinnlig inkarnation av Jesus att tacka för sina framgångar. 
 
Dessutom: Erik Petersén, framtidshus, klitorisrekonstruktion, karpodling. Och mycket mer. 
 
 

lördag 19 mar
Göteborgs bästa!
Glädjeämnen

Filter – och syster­tidningarna Hunger och Offside – arrangerar andra upp­lagan av Göteborgs Bästa!, en helkväll fylld med underhållning, folkbildning, mingel och klubbliv – på och i samarbete med Göteborgs stadsteater. Mer information publiceras löpande på Facebook.

tisdag 29 mar
Nya Filter!
Läsning

Butikspremiär för en rejält omstöpt Filter (5–7 dagar tidigare hos prenumeranter). Bland förbättringarna: bakre delen av tidningen fylls av en tydligare och personligare guide, reportagen blir fler och av mer varierad längd, det unika bildmaterialet får större plats …