Den motvilliga ikonen

Efter att ha utnämnts till feministhjälte, antirasistisk förkämpe och HBTQ-aktivist står Silvana Imam inför ett svårt beslut: Vågar hon riskera det hon har bara för att få vara sig själv?

Allt i Red Bulls nybyggda studio i Kreuzberg ser ut att vara uttänkt in i minsta detalj. Nedanför den gamla industrilokalens blyinfattade takfönster är väggarna klädda med överlappande kopparplåtar, över det grålaserade trägolvet ligger stora orientaliska mattor och 60-talssoffan i det svartmålade kontrollrummet är precis lagom sliten.

Det är förmodligen inte heller någon slump att den första artist som bjudits in för att spela in i skrytstudion är just Silvana Imam. Hon rappar förvisso på svenska, men för ett internationellt varumärke som vill nå en av de mest åtråvärda målgrupperna på den skandinaviska marknaden är det svårt att tänka sig en lämpligare samarbetspartner.

Sällan har en svensk artist varit så hajpad, kreddig och kommersiellt framgångsrik samtidigt.

Annons

På energidrycksbolagets PR-avdelning har man redan kunnat se hur Silvana Imam, efter bara ett par dagar i studion, instagrammat en bild där hon poserar nedanför en skärm med företagets logotyp och tre filmer där hon studsar runt i studion.

För Silvana är det en tacksam lyx att tillsammans med producenten Nils Svennem Lundberg och managern Babak Azarmi få en koncentrerad vecka med den bästa tillgängliga tekniken för att påbörja inspelningen av den nya, ännu titellösa, skivan.

– Tänk om man fick spela in hela skivan här, säger Silvana och tittar på det rymdskeppsliknande kontrollrummet. Så mycket vi skulle få gjort.

Så kränger hon på sig sin karaktäristiska bikerjacka i svart skinn och hoppar in framför 110 000-kronorsmicken i ljudbåset.

Logga in eller skapa ett konto för att läsa vidare

Kom igång med din gratis provperiod!

0 kr första två månaderna. Därefter 35 kr / månad. Avsluta när du vill. Pengarna dras varannan månad.

  • Magasinet i din brevlåda
  • Alla utgåvor som PDF
  • Allt webbinnehåll
  • Avsluta när du vill
Kom igång nu!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

Har du redan konto?

Glömt lösenord?