Det sociala arvet

Efter matmissbruk, utmätning och självmordstankar är brottaren Eddy Bengtsson redo för comeback. Men den största utmaningen är inte att ta sig till OS i London.

Fötterna sticker ut under täcket när Eddy Bengtsson kurar ihop sig i sängen och trycker igång en av sina favoritlåtar med Cornelis på sin laptop. Han sjunger med:

– Saskia har ett namn med klang, hon jobbar på ett pilsnerpang.

Med sitt rakade huvud och sina 118 kilo fördelade över 193 centimeter ser han ut som en jättebebis i en krubba. I sängen bredvid sitter den två kilo tyngre Johan Eurén och äter jordnötssmör med sked direkt ur burken.

Annons

– Stäng av det där nu Eddy, så ska du få höra lite riktig musik.

– E du go eller? Du har så jävla konstig musiksmak. Ska vi lyssna på Abba nu igen?

Det enda, utöver kroppshyddorna, som skvallrar om att Eddy och Johan är Sveriges två bästa tungviktsbrottare är de trikåer som ligger på hotellrumsgolvet, bredvid avsparkade kalsonger, tubsockor och godispåsar.

Det är den fjärde dagen på brottningslandslagets vårläger, och brottarna har precis avslutat morgonpasset. Dörren ut till korridoren står på vid gavel. Det gör den alltid när Eddy bor på hotell – ett knep han lärde sig under OS i Sydney för tolv år sedan: alltid kommer det in någon rolig jävel som vill tjöta lite.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Vi låser delar av vårt material för att våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera) ska få valuta för sina pengar. Nu hoppas vi på dig också!

Kom igång med din gratis provperiod!

  • 2 fria månader, sedan 35kr/mån.
  • Ingen bindningstid, enkelt att avsluta.
  • Papperstidning i brevlådan varannan månad.

Dessutom får du tillgång till hela vår webb – med hyllade reportage, personporträtt och granskningar från de senaste tio åren.

Kom igång nu!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?