Grillarens dilemma

I kyldisken i en medelstor svensk mataffär ligger tre sorters fläskfilé sida vid sida. Alla är lika rosaröda, med vita fettsträngar insprängda längs sidorna. Det enda som på ytan skiljer dem åt är priset. Filters enmansutredare drog på sig gummistövlarna och gav sig ut på en svinfarmsturné, för att en gång för alla gå till botten med frågan: Ska jag ha dåligt samvete om jag väljer med plånboken?

Svensk fläskfilé, 179 kr/kg Boarps Gård, Halland

De verkar först inte så glada att se oss. Under högljudda grymtningar drar de sig in i boxarnas hörn och vänder ryggarna…

Den här artikeln är låst. Lås upp och läs vidare!

Starta din plusprenumeration!

0 kr första två månaderna. Därefter 35 kr / månad. Avsluta när du vill. Pengarna dras varannan månad.

Redan plusprenumerant?

Prenumererar du via faktura?

Lås upp din plusprenumeration!