Filters favoriter: topplistan

Varje fredag tipsar Filter om de bästa dokumentära berättelserna – samt ger er en favorit ur vårt eget digitala arkiv. Vilka av Filterredaktionens tips har varit populärast hos er läsare under maj månad? Här är de fem mest klickade tipsen:

1. »Ett av de mest minnesvärda reportagen jag gjort« – Madelene Pollnow

Filters reporter berättar varför hon tror att chefredaktör Mattias Göransson njöt lite extra av att skicka just henne på mårdhundsjakt.

2. Inifrån världens hemligaste modehus – Caroline Lundgren

Vårens Filterpraktikant fascineras av dokumentären som tar en innanför murarna på det excentriska modehuset Maison Martin Margiela.

3. Den stora sjukhusstriden – Mattias Göransson

Chefredaktören ger beröm till Dokument inifråns Erik Sandberg för att redovisa »ett komplext ämne så pedagogiskt och medryckande«.

4. Hiphop i grevens tid – Christopher Friman

Hertigen och Organismen är en dokumentär om hiphopen och hur den fortfarande betraktas »som någonting fult, på gränsen till smutsigt«, skriver chefredaktör Friman. Men i slutändan är det personporträttet på hertigen i titeln, den lågmälde Charles-Louise d’Otrande, som berör.

5. Tom Wolfe i salig åminnelse – Oskar Sonn Lindell

Vår reporter erkänner skamset att han aldrig lärt sig uppskatta den nyligen bortgångne stjärnjournalisten Tom Wolfe.

Här hittar du samtliga berättelser vi tipsat om. Har du genom oss funnit någon personlig favorit? Dela gärna inlägget i sociala medier och berätta!

Artikeln publicerades 3 juni 2018 och är skriven av .
Annons