Sedan i mars har vi en ny rutin på Filterredaktionen: varje fredag delar vi med oss av våra egna, personliga tips på de bästa dokumentära berättelserna. Under april tipsade vi om tolv olika historier: alltifrån TV-dokumentärer till poddar till tidningsreportage till böcker. Här nedan listar vi de fem tips som engagerade er läsare mest under månaden:

1. Swedish Death Cleaning and The Anorexic Home (Literary Review of Canada)

Filters chefredaktör Christopher Friman tipsar om ett reportage som visar hur sjuk den skandinaviska inredningsminimalismen är – bokstavligt talat.

2. Spårviddshinder (SVT)

Reporter Oskar Sonn Lindell råder alla att se Johan Palmgrens kortdokumentär om ett illa – eller elakt – konstruerat väghinder vid Slussen.

3. Min sanning & Snille och smak (SVT)

Filters praktikant Caroline Lundgren fascineras av två SVT-program om Sara Danius och Svenska Akademien.

4. Allsvenskan enligt Lundh (Olof Lundh)

Vår gästtipsare från systertidningen Offside, Fredrik Tillberg, imponeras av Olof Lundhs gedigna grävande i svensk fotboll – en kultur präglad av hemlighetsmakeri och pampfuffens.

5. Kvarteret (Sveriges Radio P1)

Christopher Friman lyssnar på P1-dokumentären om det malmöitiska kvarteret Östergård, och dess resa från arbetarområde till slum till välbeställt hipsterparadis.

Här hittar du samtliga berättelser vi tipsat om. Har du genom oss funnit någon personlig favorit? Dela gärna inlägget i sociala medier och berätta!

Annons

Annons

Annons

Fler inlägg

Filterbubblan

Ännu en årsdag

Publicerad 27 februari 2019

Filterbubblan

Fira far med böcker!

Publicerad 30 oktober 2018

Filterbubblan

Vilse bland myterna

Publicerad 24 oktober 2018

Filterbubblan

Vinnare av böcker!

Publicerad 12 oktober 2018