Releasekväll för Barnen som ville rädda världen – en reportagebok om miljöengagemang

Välkommen att ta del av den fantastiska berättelsen om Barnens Regnskog.

Det som för 30 år sedan var en gigantisk folkrörelse i Sverige har lagt grunden till ett område och en verksamhet i Costa Rica som i dag är en global ekologisk förebild.

Bokens författare Marcus Haraldsson gick på en av de över 4 000 svenska skolor som engagerade sig i Barnens Regnskog, och som tolvåring åkte han med sin mamma till naturreservatet som skapats i Costa Rica. Drygt trettio år senare återvände han. Vad blev det egentligen av barnen och deras »för evigt« skyddade skog?

Om detta berättar och bildvisar Marcus Haraldsson under releasekvällen. Dessutom möts Marcus Haraldsson, Naturskyddsföreningens Eva Lindberg i ett samtal om regnskogen, bioliteracy och vad vi kan göra för att med regnskogens hjälp bromsa artutrotning och klimatförändringar.

När: Torsdag 20 april 17.30–19.30.

Var: Naturskyddsföreningens huvudkontor mitt på Södermalm i Stockholm: Åsögatan 115, över gården, 2 tr.

Övrigt: Du bjuds på snacks och dryck. Barnen som ville rädda världen säljs till specialpris och signeras av författaren. Läs mer om boken här.

Anmälan: Kvällen är gratis och kräver inte föranmälan. Vi uppskattar dock, och garanterar dig en plats, om du föranmäler dig genom ett mejl till tobias@offsidepress.se.

Läs Marcus Haraldssons reportage om Barnens Regnskog i Filter här och här.

Artikeln publicerades 28 mars 2023 och är skriven av .
Annons