Vi säger grattis till Tobias Ahlgren, Nina Lovering och Elin Kronqvist som alla visste att vi i ett vanligt svensk hushåll i genomsnitt slänger nästan två kilo mat per person och vecka. De vinner var sitt exemplar av boken Middagskompassen. 

Hur lagar man mat som är god, både för både planeten och för dig? I Middagskompassen visar Paul Svensson och Zeina Mourtada hur du kan njuta av riktigt god mat samtidigt som du tar hänsyn till klimatet. Med sina inspirerande vardagsrecept sätter de goda rätter på bordet. De 80 recepten är välsmakande, lättlagade och miljösmarta.  

Tillsammans med Naturskyddsföreningen har de skrivit en matbok som ger den hjälp som behövs för att kunna fatta bra beslut: Hur använder man hela råvaran? Hur minskar man på matsvinnet? Och hur hittar man ett hållbart sätt att laga mat? 

Vill du ge naturen en starkare röst? Gå med i Naturskyddsföreningen i dag så kämpar du tillsammans med över 200 000 andra medlemmar för en hållbar framtid. Bli medlem här. 

Artikeln publicerades 22 oktober 2021 och är skriven av .

Annons