Dragon Quest Monsters: The Dark Prince

Spel Dragon Quest Monsters: The Dark Prince

Thomas Arnroth ska låsa in sig.

»Det fanns en tid när alla bra spel gjordes i Japan, och den tiden är inte nu. Utom vid de spridda tillfällen när ett bra japanskt rollspel släpps.

Det första Dragon Quest-spelet släpptes till Nintendo 1986. Sedan dess har det kommit eoner av olika spel i serien, jag får det till 57 vid en snabb genomräkning på Wikipedia. Det nya Dragon Quest Monsters: The Dark Prince till Nintendo Switch är det sjunde spelet i bara den spinoffen. Det är just det som är så fint när japanerna är i sitt esse – det är lite för mycket av allt.

Lyssna bara på det nya spelets handling: Psaro (som alltså är The Dark Prince, förmodar jag) kan inte skada något som har monsterblod i sig, men ändå måste han nu jaga monster för att bygga en egen monsterarmé (tänk Pokémon, fast knäppare). Inte nog med det, han har dessutom förmågan att kombinera två monster för att skapa ett helt nytt slags odjur. Fatta hajpen! 500 ska man kunna göra. Är det en tår jag känner i ögonvrån?

Mina 83 timmar (ja, Nintendo Switch räknar) på Dragon Quest XI förra året och 95 på Dragon Quest Treasures i våras ska få sällskap av ytterligare minst 80 timmar på The Dark Prince. Hej då socialt liv!«

Läs hela filterguiden här.