Redaktionshjälpen

Har du något du vill ta upp med oss som skriver i tidningen? Eler vill du lämna ett tips?
Har något blivit fel? Behöver vi rätta till något?
Vill du diskutera innehållet med oss på redaktionen eller med andra läsare?

Vill du ta upp något med oss som skriver i tidningen? Eller lämna ett tips?

Bra journalistik leder till nya kunskaper och goda berättelser skapar känslor, vilket ibland leder till att man vill ställa följdfrågor eller bara dela med sig av sina reflektioner. Vill du vända dig till någon på Magasinet Filter med dina tankar går det bra att göra det via redaktion@magasinetfilter.se. Hit kan du även skicka förslag på vad vi borde skriva om eller allmänna funderingar kring våra publiceringar.

Om du vill lämna ett tips eller har ett konkret frilansförslag så går det bra att vända sig direkt till våra chefredaktörer Mattias Göransson och Christopher Friman.

x

Har vi missförstått något? Behöver vi införa en rättelse?

Ibland går det för fort, ibland har vi fått tag på skeva underlag och ibland är vi helt enkelt vanliga människor som missförstår eller minns fel och behöver be om ursäkt. Enklare fadäser av slaget »det där ser knasigt ut i tidningen/på hemsidan« får man mer än gärna skicka till www@magasinetfilter.se.

Allvarligare misstag av slaget »den där uppgiften stämmer inte« eller »så där gick det faktiskt inte till« skickas till rattelser@magasinetfilter.se.

x

Vill du diskutera innehållet med oss på redaktionen eller med andra läsare?

Följ oss på Facebook eller Twitter för att utbyta tankar med redaktionsmedlemmarna och med andra läsare. Vill du dela med dig av något mer matigt så publicerar vi insändare i varje nummer av tidningen, dessa kan du mejla till insandare@magasinetfilter.se. Om du vill kontakta en specifik skribent rörande en specifik artikel kan du skicka ett mejl till redaktion@magasinetfilter.se och förklara ditt ärende.

x

Om innehållet i Magasinet Filter

Filter utkommer med sex nummer om året. Här kan du alltid hitta överraskande intervjuer med aktuella personer, avslöjande granskningar, drabbande personporträtt och oväntade analyser av vår samtid. Filter har gjort det till en dygd att gå över ån efter vatten. Vi ifrågasätter vedertagna »sanningar« och vänder på de extra stenarna för att hitta detaljer som ger nya perspektiv. Den inställningen har gjort att vi flera gånger belönats med och nominerats till några av Sveriges tyngsta journalistiska utmärkelser, bland andra Stora journalistpriset, Guldspaden och Publicistklubbens stora pris.

2018 belönades Filter med utmärkelsen Årets tidskrift av Sveriges Tidskrifter. Juryns motivering löd: »Envetet, ambitiöst och outtröttligt tar de sig själva och journalistiken på stort allvar. Årets vinnare har en känsla för vår tid och en vilja att gå bakom det uppenbara. Det är en egensinnig och omdebatterad röst vi inte vill vara utan.«

Varannan vecka publicerar vi även Filterpodden där redaktionen diskuterar egna och andras granskningar och reportage. Ibland gör vi också uppföljningar och publicerar kommentarer på vår blogg Filterbubblan.

Så jobbar vi med våra artiklar

Magasinet Filter saknar politisk tillhörighet och publicerar varken opinionsartiklar eller krönikor. Eftersom vi menar att journalistisk kvalitet avgörs av research, fotarbete och närhet till det man skriver om fokuserar vi i huvudsak på berättelser om och från Sverige. Vi försöker också blicka framåt mot saker som blir aktuella under de två månader som följer numrets utgivning.

Filter ägs av det oberoende Göteborgsförlaget Offside Press. Vår lojalitet ligger hos läsarna och de journalistiska grundkraven sanning och relevans. Vårt ointresse för politisk och social positionering har även gjort mediekritik till ett återkommande inslag.

Eftersom vi har två månader på oss att göra varje nummer har vi tid till att tänka igenom och undersöka saker ett extra varv. Som läsare har du rätt att ställa extra höga krav på oss.