Sutip Austad

Med sämsta möjliga förutsättningar har Sutip Austad fått både sitt liv och sin bohuslänska blålera att blomstra. En rad svenska stjärnkockar gläds med henne.

Ekologiska odlare finns det många. Men bara en har råttsvansar till försäljning.

– Titta, visst är de söta?

Sutip Austad håller fram en skål med vatten och petar med fingret på en av »svansarna«. I änden på varje svans finns en knaprig »salladskapsel«. ­Produkten heter »Mix Rat Tail« och är en av säsongens nyheter från ­Austad gård i Spekeröd utanför ­Stenungsund.

Sutip, som kallar sig Thip »eftersom det ofta blir soptipp när svenskar ska uttala mitt namn«, har gjort sig känd i gourmetkretsar för att ­ständigt utveckla nya produkter. Så jag undrar förstås vad råttsvansarna är för något.


Tidsbegränsat erbjudande

Du behöver vara prenumerant för att läsa vidare. Just nu: 0 kr första månaden för digital prenumeration!

Filter Digital
0 kr första månaden*

Populärt!
  • Alla artiklar på magasinetfilter.se
  • E-tidning och app
  • Nyhetsbrev
  • Digitala arkivet
  • Erbjudanden & förhandsvisningar
  • Tidningen hem i brevlådan

Filter Total: tidning + digitalt
49 kr i månaden**

  • Alla artiklar på magasinetfilter.se
  • E-tidning och app
  • Chefredaktörernas fredagsbrev
  • Digitala arkivet
  • Erbjudanden & förhandsvisningar
  • Tidningen hem i brevlådan

* Första månaden, därefter 39 kr/mån.
**Debiteras varannan månad (98 kr).
Avsluta när du vill.

Artikeln publicerades 12 juni 2018 och är skriven av .