De orubbliga

»Jag trodde att alla skulle försöka leta efter en sanning eller rättvisa, men i det här fallet försökte man bara vinna ett mål.« Johan Böhms bror befann sig på den förlorande sidan. Och då är det kört – i alla fall i Sverige.

Johan Böhm satt vid datorn och arbetade när ett inslag på TV-nyheterna fick honom att titta upp. Bilden visade ett hus i Järfälla och reportern berättade att en kvinna hade fallit från sjunde våningen och omkommit. Johan fick en obehaglig känsla i magen – det såg ut som huset där brorsan bodde, på just sjunde våningen – och försökte ringa sin bror.

Johan hade inte träffat honom på ett par månader. Den sommaren hade brodern velat ha pengar och cigaretter, men Johan hade köpt mat istället. Han visste att en kvinna bodde i lägenheten och att också hon var alkoholiserad.

De artiklar Johan läste på nätet nästa dag berättade att en man som hade befunnit sig i lägenheten var skäligen misstänkt för mord. Deras mamma fick tag i polisen, som berättade att brodern Ari var häktad. De tog med sig Aris epilepsi­medicin och åkte till polisen i Järfälla, där de fick veta att Ari satt inlåst i Sollentuna. De försökte få häktespersonalen att ge Ari hans medicin men fick beskedet att »han har allt han behöver«.


Den här artikeln är låst!

För att läsa vidare behöver du välja något av följande alternativ:

35 kr
Köp artikeln!

Efter köpet har du tillgång till artikeln direkt.

39 kr Prenumerera

Betalningen dras varannan månad (78 kr) från ditt kort.

Har du redan ett konto? här! Fakturaprenumerant? Aktivera ditt konto

Artikeln publicerades 17 januari 2018 och är skriven av .