»Att vara tillbakadragen och blyg ger ingenting«

Han driver tre restauranger, ger ut kokböcker, satsar på en internationell karriär – och släpper nu en ny TV-serie. Filter frågade Niklas Ekstedt om ju fler soppor ger en desto sämre kock.

Hinner du med att vara på dina restauranger?

– Jag är där hela tiden. Ibland kan det handla om att besöka någon av restaurangerna i en timme – testa lite grejer, prata lite, ta några bilder – och sedan dra vidare till nästa. Ibland blir det kris någonstans, och då hoppar jag in och kör en helkväll där. Det gäller att hela tiden kontrollera att allt håller, etiskt såväl som kvalitetsmässigt. Jag är mer som en ansvarig utgivare än en skribent.

Många kockar har i dag ikonstatus och lockar restaurangbesökare som vill få en glimt av just dem i köket. Men allt som oftast möts de av besvikelsen att kocken är på typ en föreläsningsturné någonstans.


Prenumerera på Filter för 39 kronor per månad!

Tidning i brevlådan. Avsluta när du vill.

Beställ här

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto