»Att vara tillbakadragen och blyg ger ingenting«

Han driver tre restauranger, ger ut kokböcker, satsar på en internationell karriär – och släpper nu en ny TV-serie. Filter frågade Niklas Ekstedt om ju fler soppor ger en desto sämre kock.

Hinner du med att vara på dina restauranger?

– Jag är där hela tiden. Ibland kan det handla om att besöka någon av restaurangerna i en timme – testa lite grejer, prata lite, ta några bilder – och sedan dra vidare till nästa. Ibland blir det kris någonstans, och då hoppar jag in och kör en helkväll där. Det gäller att hela tiden kontrollera att allt håller, etiskt såväl som kvalitetsmässigt. Jag är mer som en ansvarig utgivare än en skribent.

Många kockar har i dag ikonstatus och lockar restaurangbesökare som vill få en glimt av just dem i köket. Men allt som oftast möts de av besvikelsen att kocken är på typ en föreläsningsturné någonstans.


Den här artikeln är låst!

För att läsa vidare behöver du välja något av följande alternativ:

35 kr
Köp artikeln!

Efter köpet har du tillgång till artikeln direkt.

39 kr Prenumerera

Betalningen dras varannan månad (78 kr) från ditt kort.

Har du redan ett konto? här! Fakturaprenumerant? Aktivera ditt konto

Artikeln publicerades i Filter #64 (24 september 2018) och är skriven av .