»Dill, rosmarin och muskot exploderar i smak«

Som ny chef för det cateringföretag som förser Singapore Airlines flygningar med mat har Dragan Unic ansvar för att få ut 50 000 måltider per dygn – som dessutom ska smaka gott.

Hur förändras människans smaksinne på 10 000 meters höjd?

– När man varit uppe i luften i ungefär tre timmar sker en uttorkningsprocess i gommen. Ens smaklökar blir som hos en äldre människa och man tål en högre chilihetta och mer sälta och socker. Så i våra kök behöver vi krydda upp allt ungefär fyra procent extra. Det ska smaka precis så mycket att man är tveksam till att servera det – då är det perfekt!

Vad hade du för erfarenhet av flygplanscatering innan du tog jobbet?


Den här artikeln är låst!

För att läsa vidare behöver du välja något av följande alternativ:

35 kr
Köp artikeln!

Efter köpet har du tillgång till artikeln direkt.

39 kr Prenumerera

Betalningen dras varannan månad (78 kr) från ditt kort.

Har du redan ett konto? här! Fakturaprenumerant? Aktivera ditt konto

Artikeln publicerades i Filter #68 (20 maj 2019) och är skriven av .