»Dill, rosmarin och muskot exploderar i smak«

Som ny chef för det cateringföretag som förser Singapore Airlines flygningar med mat har Dragan Unic ansvar för att få ut 50 000 måltider per dygn – som dessutom ska smaka gott.

Hur förändras människans smaksinne på 10 000 meters höjd?

– När man varit uppe i luften i ungefär tre timmar sker en uttorkningsprocess i gommen. Ens smaklökar blir som hos en äldre människa och man tål en högre chilihetta och mer sälta och socker. Så i våra kök behöver vi krydda upp allt ungefär fyra procent extra. Det ska smaka precis så mycket att man är tveksam till att servera det – då är det perfekt!


Prenumerera digitalt för 39 kronor i månaden!

Läsning på sajten och app för e-tidning. Avsluta när du vill.

Prenumerera

Har du redan ett konto? här. Sugen på en pappersprenumeration? Teckna här.

Artikeln publicerades i Filter #68 (20 maj 2019) och är skriven av .