Ikapp. »När jag var tretton år lyssnade jag på Salem Al Fakirs låtar och tyckte att han var den ende som förstod mig. Nu jobbar vi i samma studio och han kan komma och fråga om jag behöver hjälp med något. Det är helt overkligt.«

»Jag är inte ung, jag är 23 år«

Hon fångade världens intresse med singeln Younger och spås en lysande framtid som artist. Seinabo Sey förklarar hur det hänger ihop med att ha ångest över tvätten.

Din debutsingel Younger är en uppmaning att ta tag i sitt liv innan man blir för gammal. Var kommer den pressen ifrån?

– Min pappa var musiker i G­ambia, och vi bodde där några år när jag var liten. Jag minns när han skulle sjunga i ett operahus i Senegal. Det var en stor grej för honom, för ingen gambian hade uppträtt där förut. Han övade på låten så mycket och så högt att jag fortfarande minns melodin. Pappa gick bort för några år sedan, och ett tag innan det var han så jävla sur på mig. »Du får fan skärpa dig«, typ. Han tyckte inte riktigt att jag gjorde det jag skulle. Vilket jag kan uppskatta, för ibland är det väldigt svenskt att tycka att »hon är så ung«. Jag är inte ung, jag är 23 år. Folk börjar mycket tidigare än så här. Man kan ju, det handlar bara om själv­disciplin.

Var du disciplinerad som barn?


Prenumerera på Filter för 39 kronor per månad!

Läsning på sajten och tidning i brevlådan. Avsluta när du vill.

Beställ här

Har du redan ett konto? här! Fakturaprenumerant? Aktivera ditt konto

Artikeln publicerades i Filter #40 (24 september 2014) och är skriven av .