»Jag blev helt kär«

Hon var vegetarian och polsk översättare. I dag är Karolina Wilczynska Sveriges främsta uppfödare och producent av egenslaktade vaktlar.

Varför vaktlar?

– Jag flyttade från Polen till Sverige efter att ha träffat en kille. En dag hälsade jag på en vän som hade vaktlar. Har du hört hur en vakteltupp låter? Jag blev helt kär. Dessutom var jag vegetarian och intresserad av ägg. Min vän var trött på vaktlarna, så jag fick dem.

Hur kom det sig att du som vegetarian sedan började äta dina egna djur?

– När äggen kläcktes blev det fler tuppar än vi behövde. Vi slaktade dem och slängde kropparna i skogen. Men jag mådde skitdåligt över det. Då bestämde jag att jag skulle börja äta kött – så länge det var mitt eget.


Tidsbegränsat erbjudande

Du behöver vara prenumerant för att läsa vidare. Just nu: 0 kr första månaden för digital prenumeration!

Filter Digital
0 kr första månaden*

Populärt!
  • Alla artiklar på magasinetfilter.se
  • E-tidning och app
  • Digitala arkivet
  • Nyhetsbrev
  • Erbjudanden & förhandsvisningar
  • Tidningen hem i brevlådan 6ggr / år

Filter Tidning + digital
49 kr i månaden**

  • Alla artiklar på magasinetfilter.se
  • E-tidning och app
  • Digitala arkivet
  • Nyhetsbrev
  • Erbjudanden & förhandsvisningar
  • Tidningen hem i brevlådan 6ggr / år

* Första månaden, därefter 39 kr/mån.
**Debiteras varannan månad (98 kr).
Avsluta när du vill.

Artikeln publicerades Publicerad 16 juli 2018. Uppdaterad 16 juli 2018. och är skriven av .