»Jag kunde inte skriva en bok om hur duktig jag är«

När radiojournalisten Linnea Wikblad skulle skriva sin första kokbok gjorde hon allt för att undvika den största ­trenden bland matskribenter – präktighet.

Vad är det som är präktigt?

– Att kokböckerna handlar om hur man ska förhålla sig till det man lagar, att det är viktigt att känna en otrolig inspiration och att köpa fina råvaror. Det är som om de vill berätta för läsaren hur den ska vara. Egentligen tror jag att det handlar om att positionera sig själv som författare. Att visa hur duktig man är: »Jag har fina redskap, jag bryr mig om miljön, jag känner skillnad på bra och dåligt.« Det behöver inte vara något fel med det – det är väl en mänsklig känsla? Jag äger en massa superpräktiga kokböcker som jag älskar.

Nu ger du ut en egen kokbok. Är den likadan?


Den här artikeln är låst!

För att läsa vidare behöver du välja något av följande alternativ:

35 kr
Köp artikeln!

Efter köpet har du tillgång till artikeln direkt.

39 kr Prenumerera

Betalningen dras varannan månad (78 kr) från ditt kort.

Har du redan ett konto? här! Fakturaprenumerant? Aktivera ditt konto

Artikeln publicerades i Filter #55 (23 mars 2017) och är skriven av .