»Jag kunde inte skriva en bok om hur duktig jag är«

När radiojournalisten Linnea Wikblad skulle skriva sin första kokbok gjorde hon allt för att undvika den största ­trenden bland matskribenter – präktighet.

Vad är det som är präktigt?

– Att kokböckerna handlar om hur man ska förhålla sig till det man lagar, att det är viktigt att känna en otrolig inspiration och att köpa fina råvaror. Det är som om de vill berätta för läsaren hur den ska vara. Egentligen tror jag att det handlar om att positionera sig själv som författare. Att visa hur duktig man är: »Jag har fina redskap, jag bryr mig om miljön, jag känner skillnad på bra och dåligt.« Det behöver inte vara något fel med det – det är väl en mänsklig känsla? Jag äger en massa superpräktiga kokböcker som jag älskar.

Nu ger du ut en egen kokbok. Är den likadan?


Prova Filter i två månader för 19 kronor!

Därefter 39 kronor/månad. Avsluta när du vill.

Beställ här

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto