2016 intervjuade vi kocken Mathias Dahlgren om hans bok Hemkunskap. Läs hela samtalet med Mathias Dahlgren nedan.
Ett av recepten i din kommande bok Hemkunskap inleds med instruktionen: Ring till pizzerian och beställ hem en Margherita. Varför behövs sådana recept i en kokbok?
– Det finns en medial bild av hur vi ska äta hemma: ett härligt, nyrenoverat kök där fräscha 40-åriga morsor står med egenodlade grönsaker och talar om att laga mat »från grunden«. Men de allra flesta har en helt annan livssituation. Jag försöker avdramatisera det hela och visa att matlagning hemma är enkelt. Jag vet att många beställer hem pizza. Då tycker jag man ska göra det så trevligt som möjligt istället för att skämmas. Toppa hämtpizzan med buffelmozzarella, basilika och en bra olivolja.
Jag gissar att många förvånas över din pragmatiska inställning till matlagning?
Vill du läsa mer? 0 kr första månaden!
Vi ger dig oväntade avslöjanden, möten med kulturens mest intressanta personer och berättelserna du inte vill missa. Bli Filterprenumerant.
Har du redan ett konto? Logga in här.
- Mer:
- Samtal
- Mat & dryck