»När det är kallare än minus 20 blir det problem«

Andreas Styrsell serverar tacos från världens nordligaste foodtruck.

Varför säljer du mexikansk mat på en ö i Norra ishavet?

– Jag har alltid haft en passion för stark mat och försöker vara så autentiskt mexikansk som möjligt. Det är många element som smakar mycket: köttet, såsen, koriandern, pico de gallon … Många norrmän är ovana vid det. När de lagar tacos hemma är det köttfärs med Santa Maria-kryddblandning, och så gurka, majs och tomat som inte smakar något egentligen. Jag har fått höra att min mat smakar för mycket. Beklagar, men så får det bli. Min mat kommer alltid att smaka mycket.

Så vem är den typiska kunden? Det brukade bo mest gruvarbetare på Svalbard, men nu jobbar de flesta med turismen.


Den här artikeln är låst!

För att läsa vidare behöver du välja något av följande alternativ:

35 kr
Köp artikeln!

Efter köpet har du tillgång till artikeln direkt.

39 kr Prenumerera

Betalningen dras varannan månad (78 kr) från ditt kort.

Har du redan ett konto? här! Fakturaprenumerant? Aktivera ditt konto

Artikeln publicerades i Filter #74 (18 maj 2020) och är skriven av .