»När det är kallare än minus 20 blir det problem«

Andreas Styrsell serverar tacos från världens nordligaste foodtruck.

Varför säljer du mexikansk mat på en ö i Norra ishavet?

– Jag har alltid haft en passion för stark mat och försöker vara så autentiskt mexikansk som möjligt. Det är många element som smakar mycket: köttet, såsen, koriandern, pico de gallon … Många norrmän är ovana vid det. När de lagar tacos hemma är det köttfärs med Santa Maria-kryddblandning, och så gurka, majs och tomat som inte smakar något egentligen. Jag har fått höra att min mat smakar för mycket. Beklagar, men så får det bli. Min mat kommer alltid att smaka mycket.

Så vem är den typiska kunden? Det brukade bo mest gruvarbetare på Svalbard, men nu jobbar de flesta med turismen.

– Det är faktiskt de som själva jobbar inom mat och restaurang. Jag tror att de har sett världen lite mer och är vanare vid varierad kost. Jag har också haft ett par turister från Mexiko som kunder. Då blev jag nervös. Jag har inte varit i Mexiko själv, men har varit mycket i foodtruckens huvudstad San Diego och ätit tacos som säljs av mexikaner där.


Tidsbegränsat erbjudande

Du behöver vara prenumerant för att läsa vidare. Just nu: 0 kr första månaden för digital prenumeration!

Filter Digital
0 kr första månaden*

Populärt!
  • Alla artiklar på magasinetfilter.se
  • E-tidning och app
  • Nyhetsbrev
  • Digitala arkivet
  • Erbjudanden & förhandsvisningar
  • Tidningen hem i brevlådan

Filter Total: tidning + digitalt
49 kr i månaden**

  • Alla artiklar på magasinetfilter.se
  • E-tidning och app
  • Chefredaktörernas fredagsbrev
  • Digitala arkivet
  • Erbjudanden & förhandsvisningar
  • Tidningen hem i brevlådan

* Första månaden, därefter 39 kr/mån.
**Debiteras varannan månad (98 kr).
Avsluta när du vill.

Artikeln publicerades ursprungligen i Filter #74 (18 maj 2020) och är skriven av .