»Att vara tillbakadragen och blyg ger ingenting«

Han driver tre restauranger, ger ut kokböcker, satsar på en internationell karriär – och släpper nu en ny TV-serie. Filter frågade Niklas Ekstedt om ju fler soppor ger en desto sämre kock.

2018 intervjuade vi stjärnkocken Niklas Ekstedt om hans många projekt inför premiären av serien Four Hands Menu. Läs hela samtalet med Niklas Ekstedt nedan.

Hinner du med att vara på dina restauranger?

– Jag är där hela tiden. Ibland kan det handla om att besöka någon av restaurangerna i en timme – testa lite grejer, prata lite, ta några bilder – och sedan dra vidare till nästa. Ibland blir det kris någonstans, och då hoppar jag in och kör en helkväll där. Det gäller att hela tiden kontrollera att allt håller, etiskt såväl som kvalitetsmässigt. Jag är mer som en ansvarig utgivare än en skribent.


Prenumerera digitalt för 1 krona första månaden!*

Läsning på sajten och app för e-tidning. Avsluta när du vill.

Prenumerera

Har du redan ett konto? här. Sugen på en pappersprenumeration? Teckna här.

* Därefter 39 kronor per månad. Digitala prenumerationer förnyas automatiskt varje månad (samma dag som beställningsdagen fast nästkommande månad) tills dess att de sägs upp.
Artikeln publicerades i Filter #64 (24 september 2018) och är skriven av .