»Att vara tillbakadragen och blyg ger ingenting«

Han driver tre restauranger, ger ut kokböcker, satsar på en internationell karriär – och släpper nu en ny TV-serie. Filter frågade Niklas Ekstedt om ju fler soppor ger en desto sämre kock.

2018 intervjuade vi stjärnkocken Niklas Ekstedt om hans många projekt inför premiären av serien Four Hands Menu. Läs hela samtalet med Niklas Ekstedt nedan.

Hinner du med att vara på dina restauranger?

– Jag är där hela tiden. Ibland kan det handla om att besöka någon av restaurangerna i en timme – testa lite grejer, prata lite, ta några bilder – och sedan dra vidare till nästa. Ibland blir det kris någonstans, och då hoppar jag in och kör en helkväll där. Det gäller att hela tiden kontrollera att allt håller, etiskt såväl som kvalitetsmässigt. Jag är mer som en ansvarig utgivare än en skribent.

Många kockar har i dag ikonstatus och lockar restaurangbesökare som vill få en glimt av just dem i köket. Men allt som oftast möts de av besvikelsen att kocken är på typ en föreläsningsturné någonstans.


Tidsbegränsat erbjudande

Du behöver vara prenumerant för att läsa vidare. Just nu: 0 kr första månaden för digital prenumeration!

Filter Digital
0 kr första månaden*

Populärt!
  • Alla artiklar på magasinetfilter.se
  • E-tidning och app
  • Nyhetsbrev
  • Digitala arkivet
  • Erbjudanden & förhandsvisningar
  • Tidningen hem i brevlådan

Filter Total: tidning + digitalt
49 kr i månaden**

  • Alla artiklar på magasinetfilter.se
  • E-tidning och app
  • Chefredaktörernas fredagsbrev
  • Digitala arkivet
  • Erbjudanden & förhandsvisningar
  • Tidningen hem i brevlådan

* Första månaden, därefter 39 kr/mån.
**Debiteras varannan månad (98 kr).
Avsluta när du vill.

Artikeln publicerades ursprungligen i Filter #64 (24 september 2018) och är skriven av .