»›Tre … två … ett …‹ och så in i munnen«

Trots att det länge talats om insekter som ett alternativ till kött verkar konsumenterna helt enkelt tycka att det är för äckligt. Ellen Gellenbrant och hennes kollegor vill ändra på det – med en färs baserad på mjölmaskar och syrsor.

De senaste åren har det publicerats -mängder av artiklar om hur hippt det är att äta insekter. Hur mycket har egentligen hänt på riktigt?

– När vi drog igång var vi ensamma i Sverige. Nu finns det fyra, fem företag som sysslar med samma sak. Och i Europa är de hur många som helst. Samtidigt har det hänt väldigt lite om man tänker på hur mycket som har skrivits. Det är fortfarande samma tugg, samma frågor som ställs. Det är kanske lite oroväckande.

Hur väcktes ditt engagemang för ätbara insekter?


Prenumerera på Filter för 39 kronor per månad!

Tidning i brevlådan. Avsluta när du vill.

Beställ här

Nytt prenumerationssystem

Byt lösenord för ditt konto och läs vidare digitalt.

För dig som redan bytt lösenord.

Glömt lösenord?


Fakturaprenumerant?