När åt du sushi första gången?
– Jag gick i gymnasiet och var på Kafé Japan i Göteborg med en väninna. Jag hade aldrig testat rå mat förut och tyckte absolut inte att det var gott. Konsistensen var svår och misosoppan smakade unket. Jag gillade svennesushin bäst: avokado och lax!
Sedan har du ändå vigt din karriär åt rå fisk. Hur började det?
– Efter gymnasiet fick jag jobb i sushibaren på Sälens högfjällshotell. Där upptäckte jag hur fräscht det var. Men sushin var något helt annat än det jag gör i dag. Man köpte vakuumpackade tråg med färdigskuren, fryst fisk på en frigolitskiva. Fiskade i Asien, packade i Holland och tillbakaskickade till Asien innan de skeppades till Sälen. Jag tyckte det var jättekonstigt men vågade inte säga ifrån.
Tidsbegränsat erbjudande
Du behöver vara prenumerant för att läsa vidare. Just nu: 0 kr första månaden för digital prenumeration!
Har du redan ett konto? Logga in här.
- Mer:
- Samtal
- Mat & dryck