»Vi måste fylla alla stolar varje dag«

I vår öppnar jätterestaurangen Tak. Då får krögaren ­Frida  ­Ronge svaret på frågan hon ställt sig under hela sin ­karriär: är svenskarna redo för inhemsk sushi?

När åt du sushi första gången?

– Jag gick i gymnasiet och var på Kafé Japan i Göteborg med en väninna. Jag hade aldrig testat rå mat förut och tyckte absolut inte att det var gott. Konsistensen var svår och misosoppan smakade unket. Jag gillade svennesushin bäst: avokado och lax!

Sedan har du ändå vigt din ­karriär åt rå fisk. Hur började det?


Den här artikeln är låst!

För att läsa vidare behöver du välja något av följande alternativ:

35 kr
Köp artikeln!

Efter köpet har du tillgång till artikeln direkt.

39 kr Prenumerera

Betalningen dras varannan månad (78 kr) från ditt kort.

Har du redan ett konto? här! Fakturaprenumerant? Aktivera ditt konto

Artikeln publicerades i Filter #54 (23 januari 2017) och är skriven av .