Madelene Pollnow: »Basta i en gruva och Sveriges bästa bar«

I veckans nyhetsbrev uppmanar Madelene Pollnow semesterfirare att stanna i Sverige.

Jag är en av de där som slänger sig med frasen: Varför lämna Sverige när det är som vackrast? Det är en klyscha, men ni vet hur det är – det finns alltid en anledning till att något blivit en kliché.

I dagens poddavsnitt delar vi med oss av några tips från vår sommarguide, där vi samlat över 200 tips från Sveriges främsta experter och profiler inom friluftsliv, kultur och mat och dryck. På vår hemsida kan man utöver att läsa tipsen också hitta dem på en interaktiv karta.

I podden delar vi också med oss av några personliga favoriter. Jag kommer att tillbringa mycket tid i Halland, så Anders Teglunds fina tips om Olles saftdepå från förra årets guide tänkte jag prova på, men även min kollega och urhallänning Simon Appelqvists tips om Byaregårdens Brygghus – öl och pizza har aldrig gjort mig besviken.

 

Veckans …

… boktips.
Tove Folkesson har sedan debutboken Kalmars jägarinnor pumpat ur sig mer eller mindre självbiografiska, och hyllade, romaner. Den nya boken Badort, som hon skrivit tillsammans med sin fru Hanna Folkesson, skildrar istället en historisk kärleksrelation mellan Ingrid och Måna. Läs hela boktipset, och fler aktuella kulturtips, här.

… Filterklassiker.
För alla hobbyodlare har valet länge varit självklart: gödsel och näring ska vara organisk, ekologisk och Kravmärkt. Sedan upptäckte trädgårdsjournalisten Lena Israelsson att det tog död på hennes tomatplantor.

Trevlig helg!
Madelene Pollnow

Publicerad 14 juli 2023.
Madelene Pollnow, reporter på Filter
Annons