Madelene Pollnow: »Ett innovativt sätt att minska matkostnaderna«

I veckans nyhetsbrev berättar Madelene Pollnow att hon inte börjat rota i soptunnorna. Än.

Sveriges kändaste dumpstrare Andreas Jakobsson intervjuades i Dagens Nyheter förra veckan. Han har i tio år livnärt sig på mat som livsmedelsbutiker ansett hör hemma i soporna, och trots att alla pratar om matsvinn verkar lite faktiskt ha förändrats.

Precis som alla andra har jag sett över mina matinköp den senaste tiden, men inte gått så långt som att börja rota i soptunnor. Däremot har jag blivit noggrannare med att följa ett annat av Andreas Jakobssons råd – att ignorera bästfördatumet. Läs gärna hans reportage och inspireras.

Veckans …

… konsert.
Efter åtta världsturnéer och hundratals festivalspelningar drabbades Coldplay av klimatångest. Konserterna på Ullevi, som börjar i morgon, kommer därför vara så klimatvänliga som möjligt med allt från kinetiska dansgolv till cyklar där publiken kan generera energi till batterier som driver vissa delar av scenen. För fler aktuella kulturtips, kolla in vår guide.

… Filterklassiker.
För fem år sedan skrev Andreas Jakobsson faktiskt även om sin dumpstring i Filter. Det låter ändå ganska gött det också.

Trevlig helg!
Madelene Pollnow

Publicerad 7 juli 2023.
Madelene Pollnow, reporter på Filter
Annons