Al Pitcher (foto: Robert Eldrim), Johanna Wagrell (foto: Tobias Ivarsson), Sandra Ilar (foto: Magnus Bergström), Marcus Berggren (foto: jarowskij.se), Evelyn Mok (foto: James Deacon), Ann Westin (foto: Bingo Rimér), Peter Wahlbeck (foto: wahlbeck.se), Magnus Betnér (foto: Linnea Rheborg).

Vilket skämt ångrar du mest ?

Humor åldras dåligt eftersom den ofta kommenterar samtiden. Numera förevigas allt på nätet, vilket tvingar komiker att stå till svars för gamla rutiner som lätt misstolkas när de plockas ur sitt sammanhang. Inför årets standupgala frågade vi några av Sverige främsta ståuppare vilket skämt de ångrar mest.

AL PITCHER:

»Jag är överlag inte särskilt kontroversiell och som komiker tycker jag att man har ett ansvar. Men jag minns en händelse från humorfestivalen i Edinburgh år 2006 då jag inte följde den devisen. Jag brukar ofta interagera med min publik och en kille hade häcklat mig under kvällen. När föreställningen var slut bad jag honom att komma upp på scenen. Under min skjorta hade jag en T-shirt där det stod ›Den här killen är bög‹, med ett finger pekande i riktning mot häcklaren. Jag frågade honom hånfullt: ›Tror du att du är rolig?‹ Publiken skrattade väldigt mycket, men så här i efterhand mår jag illa när jag tänker på det. Skämtet var förberett och jag gjorde ofta så när någon i publiken mopsade upp sig. Men jag kan inte förstå varför jag valde att ha en tröja med det budskapet. Den kvällen såg jag att killen kände sig obekväm, vilket får mig att undra hur många jag kanske har sårat med det skämtet.«


 


Den här artikeln är låst!

För att läsa vidare behöver du välja något av följande alternativ:

35 kr
Köp artikeln!

Efter köpet har du tillgång till artikeln direkt.

39 kr Prenumerera

Betalningen dras varannan månad (78 kr) från ditt kort.

Har du redan ett konto? här! Fakturaprenumerant? Aktivera ditt konto

Artikeln publicerades i Filter #65 (26 november 2018) och är skriven av .