Det sociala arvet

Efter matmissbruk, utmätning och självmordstankar är brottaren Eddy Bengtsson redo för comeback. Men den största utmaningen är inte att ta sig till OS i London.

Fötterna sticker ut under täcket när Eddy Bengtsson kurar ihop sig i sängen och trycker igång en av sina favoritlåtar med Cornelis på sin laptop. Han sjunger med:

– Saskia har ett namn med klang, hon jobbar på ett pilsnerpang.

Med sitt rakade huvud och sina 118 kilo fördelade över 193 centimeter ser han ut som en jättebebis i en krubba. I sängen bredvid sitter den två kilo tyngre Johan Eurén och äter jordnötssmör med sked direkt ur burken.

Annons

– Stäng av det där nu Eddy, så ska du få höra lite riktig musik.

– E du go eller? Du har så jävla konstig musiksmak. Ska vi lyssna på Abba nu igen?

Det enda, utöver kroppshyddorna, som skvallrar om att Eddy och Johan är Sveriges två bästa tungviktsbrottare är de trikåer som ligger på hotellrumsgolvet, bredvid avsparkade kalsonger, tubsockor och godispåsar.

Det är den fjärde dagen på brottningslandslagets vårläger, och brottarna har precis avslutat morgonpasset. Dörren ut till korridoren står på vid gavel. Det gör den alltid när Eddy bor på hotell – ett knep han lärde sig under OS i Sydney för tolv år sedan: alltid kommer det in någon rolig jävel som vill tjöta lite.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?