En rufflares dilemma

För två år sedan skapade han alter egot Roffe Ruff och dolde sitt ansikte bakom en dödskallemask för att slippa uppmärksamhet. Hundratusentals nedladdningar senare har mannen bakom masken blivit rikskändis och tappat kontrollen över sitt liv.

Klockan var kvart över tio på nyårsdagen när Roffes bästa vän Linus ringde och berättade att han hade haft inbrott. Det tog några minuters bakfull förvirring innan Roffe fattade vad Linus menade: någon hade brutit sig in i deras studio. Eftersom han hade vaknat med kläderna på behövde han bara kränga på sig skorna och ytterjackan innan han kastade sig ut genom dörren.

När han kom in i Linus lägenhet såg han att samtliga 37 kvadratmeter var täckta av skräp. Någon hade sparkat sönder ett av benen till loftsängen. Alla datorer och instrument var borta. På golvet låg tomburkar med 2,8-procentig folköl. I vardagsrummet, som de två vännerna byggt om till inspelningsstudio, förhördes Linus av två poliser. Roffe sjönk ner i den fåtölj i köket som vanligtvis var Linus sovplats. Adrenalinet hade gjort honom nykter och han hörde hur den yngre polisassistenten frågade ut Linus:

– Vad är det som du har blivit av med då?

Annons

– Allt. Jag har blivit av med allt.

– Och du har alltså ingen hemförsäkring?

– Nej, men ni kanske kan hålla utkik efter grejerna, om något dyker upp.

– Vad ska vi leta efter då?


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?