Isens ensamhet

I fem år var Kristoffer Berntsson svensk konståknings stora svärmorsdröm. Sedan dök kampsportaren Adrian Schultheiss upp med mer avancerade hopp och piercad underläpp. Allt var uppgjort för en sista uppgörelse – när ett ryskt underbarn blandade sig in i leken.

Adrian Schultheiss sitter på fotänden av sängen i sin etta på Södra Guldheden i Göteborg och betraktar sitt akvariu­m med tom blick. Han ursäkta­r sig för att lägenheten är så stökig.

– Fram till för två år sedan brukade jag städa, men då orkade jag inte mer. Så jag har slutat med det.

Mitt i rummet står två stora svarta s­opsäckar fyllda med tomburkar. Adrian har inte pantat dem eftersom de är så många att det skulle bli pinsamt. Under ett soffbord med tända ljus ligger några plastpåsar. De innehåller dockor, nallebjörnar och andra gosedjur som Adrians fans kastat in till honom på isen. Mellan sängen och en liten soffa har han klämt in en träningscykel. Väggarna är fulla av uppnålade fotografier där han konståker samt tavlor som Adrian har målat själv. På en hylla har han tejpat upp en lapp med en teckning av en prispall. På guldplatsen har han ritat en smiley. Under den står det: »I can. I will.«


Den här artikeln är låst!

För att läsa vidare behöver du välja något av följande alternativ:

35 kr
Köp artikeln!

Efter köpet har du tillgång till artikeln direkt.

39 kr Prenumerera

Betalningen dras varannan månad (78 kr) från ditt kort.

Har du redan ett konto? här! Fakturaprenumerant? Aktivera ditt konto

Artikeln publicerades i Filter #18 (09 februari 2011) och är skriven av .