Rädda Bingo!

Den första vågen av svenska dokusåpa­kändisar, bloggprofiler och mediewannabees börjar nå medelåldern – och då räcker det inte att vara känd. Man vill bli tagen på allvar. Filter följde den svenska skräp­kulturens kungapar Bingo Rimér och Katrin Zytomierska i jakten på respekt.

Snön låg fortfarande i svarta drivor längs trottoarkanterna när Bingo Rimér vandrade runt i den rymliga lägenheten på Östermalm en förmiddag i mitten av mars. Hans sambo Katrin Zytomierska – bloggare, PR-konsult, professionell rubrik­makerska – hade precis satt sig i en taxi till Marieberg för att medverka i radio­programmet Vakna med The Voice.

Bingo öppnade dörren till det rum som paret höll på att göra om till barnkammare. Katrin var vid tillfället gravid i sjunde månaden med Bingos barn. Det skulle bli en pojke, och namnet var redan satt: Ringo. Ringo Rimér.

Bingo rotade igenom en samling kartonger i jakt på saker att flytta ner i källaren. På måfå drog han fram en svart pärm och började bläddra. Av någon anledning var den full av gamla artiklar från skvaller­tidningen Se & Hör. »Robinson-Robban talar ut«, stod det på en sida. Nästa uppslag innehöll en stor bild på Agneta Sjödin. Så fortsatte det: sida efter sida med poänglöst kändisskvaller.

Bingo Rimér blev konfunderad. Varför hade Katrin sparat det här? Inte en enda artikel handlade ju om henne. Han studerade innehållet med större noggrannhet och upptäckte snart ett mönster: alla texter var skrivna av Katrin Zytomierskas exmake Alexander Schulman.


Tack för att du läser Filter

Skapa ett gratiskonto eller för att fortsätta läsa.

 

Sugen på en prenumeration? Teckna här!

Artikeln publicerades i Filter #14 (09 juni 2010) och är skriven av .