»Är det verkligen normalt att jag ser mina tarmar?«

Martina Karlssons mage läkte inte efter förlossningen. Tre och ett halvt år senare tröttnade hon på att få sin skada avfärdad som »ett skönhetsproblem«.

»När jag blev gravid blev jag snabbt väldigt stor runt magen, så folk skojade om att det kanske var tvillingar. De visade sig ha rätt. Den 19 juni 2014 åkte vi in till BB. Edit, som låg längst ner, hade armen över huvudet och ville inte flytta på sig, så det blev akut kejsarsnitt och de plockade ut Edit och Alma ur min jättemage.

Den första tiden efter snittet tyckte jag att det var jobbigt att andas – jag kunde inte ta djupa andetag. Jag sa till min sambo att han inte fick säga roliga saker, för jag orkade inte skratta. Jag hade alltid ont i magen. När jag låg på rygg såg jag mina tarmar jobba och röra på sig genom huden. Det kändes som att ha en alien i magen.

Efter två månader köpte jag en gördel för att slippa gå och spänna magen, och en träningsbok för nyblivna mammor. Men jag kunde inte ens göra de allra lättaste övningarna och tänkte: ›Är jag så svag?‹


Den här artikeln är låst!

För att läsa vidare behöver du välja något av följande alternativ:

35 kr
Köp artikeln!

Efter köpet har du tillgång till artikeln direkt.

39 kr Prenumerera

Betalningen dras varannan månad (78 kr) från ditt kort.

Har du redan ett konto? här! Fakturaprenumerant? Aktivera ditt konto

Artikeln publicerades i Filter #60 (22 januari 2018) och är skriven av .