»Mitt intresse för att framställa eget vin har funnits sedan unga år, då min pappa gjorde vin på svarta och röda vinbär från vår trädgård. Hans viner var så söta att de passade bättre framför TV:n än på middagsbordet. Men jag norpade en av hans damejeanner och började i smyg hemma i källaren.
Flera år senare – efter att jag utbildat mig till lärare, träffat min blivande fru och flyttat till Gråbo utanför Göteborg – tog lusten fart igen. Vi köpte en villa som hade tillhört en trädgårdsmästare och på söderväggen fanns en stor vinstock. Jag började göra viner som var betydligt intressantare än min fars, tyckte i alla fall jag.
För 15 år sedan separerade jag från min fru. Jag föll in i en 40-årskris och ville försöka göra något positivt av något negativt. Utöver att jag tog MC-kort och jägarexamen och gjorde en massa konstigheter, så flyttade jag till Alicante i Spanien. Det här var när man kunde ta friår, alltså ledigt från jobbet och ändå få lön motsvarande A-kassa. Jag pluggade spanska och jobbade som nattportier på ett hostal. Jag hade ett svårt eksem som jag lidit av sedan barnsben som blev mycket bättre av sol och salta bad.
När jag återvände till Sverige fick jag en tjänst som rektor. I den här vevan träffade jag också min sambo Soheila, som har rötterna i Iran, där hennes föräldrar odlade vin. Hon är liksom jag väldigt intresserad av olika kulturer. Vi reste ganska flitigt och tittade på vingårdar.
Tidsbegränsat erbjudande
Du behöver vara prenumerant för att läsa vidare. Just nu: 0 kr första månaden för digital prenumeration!
Har du redan ett konto? Logga in här.
- Mer:
- Upplevt
- Mat & dryck