»Det hände en jobbig grej i Gävle«

Tidningarna gjorde honom till våldtäktsman. R­apparen Ken Ring berättar om löpsedlarnas konsekvenser.

»Jag spelade på en gymnasiefest i Gävle i september förra året när en tjej polisanmälde att hon hade blivit våldtagen bakom scenen. Jag hade inte rört tjejen, visste inte ens vem hon var. Och var heller aldrig misstänkt för våldtäkt – bara förhörd eftersom jag känner killen som var misstänkt. Jag släpptes inte från polisstationen förrän klockan tre på natten. Detta inträffade på en lördag och eftersom det inte fanns någon åklagare i tjänst under helgen avskrevs jag från fallet först på måndagen. Det är jävligt synd när det behöver bli så. Jag har inte ens samma hudfärg som min kompis.

Två Gävlepoliser skickade ändå ut ett massmejl till medierna där det stod: ›Ken Ring misstänkt för våldtäkt.‹ Det resulterade i att Gefle Dagblad publicerade mitt namn och att kvällstidningarna kallade mig ›Popstjärna‹ på löpsedlarna.

När jag kom hem berättade jag för min tjej att ›det hände en jobbig grej i Gävle‹ innan jag somnade. När hon vaknade och läste löpsedlarna där det stod att jag var misstänkt för våldtäkt lämnade hon mig. Hon fattade att jag inte hade våldtagit någon – jag är inte den typen, och i mina kretsar är våldtäktsmän och pedofiler det värsta som finns. Men hon trodde att något hade hänt mellan mig och tjejen. Ingen rök utan eld, du vet.


Den här artikeln är låst!

För att läsa vidare behöver du välja något av följande alternativ:

35 kr
Köp artikeln!

Efter köpet har du tillgång till artikeln direkt.

39 kr Prenumerera

Betalningen dras varannan månad (78 kr) från ditt kort.

Har du redan ett konto? här! Fakturaprenumerant? Aktivera ditt konto

Artikeln publicerades i Filter #9 (10 augusti 2009) och är skriven av .