»Jag läste på om narcissister, psykopater och players«

Den Guldbaggebelönade regissören Nahid Persson hade bestämt sig för att sluta göra dokumentärfilmer. Sedan träffade hon en man på Tinder.

»För ett drygt år sedan skapade jag en profil på Tinder. För att hitta en livskamrat. Jag skrev: ›Du liksom jag är glad och positiv, intelligent och smart, har självdistans, är ärlig och empatisk.‹ Jag träffade några stycken, men ingen passade mina krav. Någon var intellektuell men tråkig – tyvärr är det ofta så. Någon annan pratade för mycket. En tredje var väldigt kroppsintresserad. Precis när jag hade bestämt mig för att ta bort min profil fick jag ett meddelande från Anders, 49. Tennisspelare. Såg väldigt bra ut. Jag tänkte: ›Jag ger det en chans till.‹ Vi träffades den 10 juni och han var väldigt charmig, positiv och jordnära. Han hade allt det jag saknat i mina tidigare relationer. Allt!

Vi umgicks i tre veckor och åkte motorcykel, gick ut och åt, var hemma hos varandra. Han bedyrade sin kärlek, sa att jag var den enda han kände trygghet med, att jag gjorde honom hel och att han ville gifta sig med mig. Jag blev väl … kär vet jag inte, men väldigt förtjust.

Vid ett par tillfällen avbokade han våra möten väldigt tätt inpå. Jag blev lite misstänksam, men sedan bjöd han med mig på sin kompis 60-årskalas. Jag tänkte: ›Jag har fel, han vill ju presentera mig för sina vänner.‹ Jag träffade flera av dem och tog bilder och filmer av oss under kvällen som jag sedan skickade till honom. På kvällen lade han ut en bild på Facebook som föreställde honom och födelsedagsbarnet. Jag tyckte det var konstigt att flera kvinnor lajkade bilden med ett hjärta, och att en kommenterade den med kärleksfulla ord. Jag försökte tänka att det nog bara var en vän, men efter några dagar ringde jag upp henne för att fråga om deras relation. Hon sa: ›Du är den fjärde kvinnan som ringer mig och undrar samma sak.‹ Jag fick veta att det bildats en grupp på Facebook där kvinnor diskuterade Anders. De var tio stycken som alla trodde att de var ihop med honom.


Prenumerera digitalt för 1 krona första månaden!*

Läsning på sajten och app för e-tidning. Avsluta när du vill.

Prenumerera

Har du redan ett konto? här. Sugen på en pappersprenumeration? Teckna här.

* Därefter 39 kronor per månad. Digitala prenumerationer förnyas automatiskt varje månad (samma dag som beställningsdagen fast nästkommande månad) tills dess att de sägs upp.
Artikeln publicerades i Filter #61 (26 mars 2018) och är skriven av .