Filterbubblan Publicerad 15 februari 2018

Filters 100 bästa porträtt

Med devisen »magasinet för nyfikna« blev Filter en succé redan vid starten 2008. Filters närgångna och djuplodande journalistik har belönats med bland annat stora Journalistpriset och priset för Årets Tidskrift.

En av de viktigaste faktorerna bakom framgångarna är bilderna: dokumentärt reportagefoto blandat med nära och nytänkande porträtt.

I praktverket Foto: Magnus Bergström visar Filters bildchef och husfotograf 100 porträttbilder från sitt arbete. Kollektionen utgör en parad av kända och okända svenskar som format vårt land under 2000-talet. Men framför allt visar boken vilken viktig roll genomtänkt och noggrant foto kan spela i dagens snabba bildflöde.

Eller som Maria Lantz, rektor på Konstfack, skriver i sitt förord: »Vanligtvis har det fotografiska porträttet i dag uppdraget att visa den avbildade så fördelaktigt som möjligt. Det är det hela. Magnus Bergström är därmed en som sticker ut, nästan en revoltör i förhållande till sin tid. Det är som om han vill säga till den han avbildar: ›Du är ju mer än ditt utseende! Det finns mer att berätta. ‹«

Förhandsbeställ boken i vår webbshop till specialpriset 249 kronor (ordinarie pris cirka 349 kronor). Ange rabattkod MAGNUS i kassan. Erbjudandet gäller t.o.m 15 mars. Boken släpps 1 mars.

Inför Filters tioårsjubileum kommer vi här i Filterbubblan att publicera utvalda foton ur boken – ett varje vecka fram till vår jubileumsfest den 5 maj. 

 

Annons

Annons

Annons

Fler inlägg

Filterbubblan

Prylhets

Publicerad 3 december 2019

Filterbubblan

Lysande historik

Publicerad 2 december 2019

Filterbubblan

Omgiven av psykologi

Publicerad 14 oktober 2019

Filterbubblan

Fakta och fiktion i Quick

Publicerad 20 september 2019

Filterbubblan

Ännu en årsdag

Publicerad 27 februari 2019