Förhandsbeställ nyutgåvan av Palmeboken!

Den 24 februari utkommer en utökad och omarbetad utgåva av Thomas Petterssons banbrytande granskning om Palmemordet på vårt bokförlag Offside Press. Förhandsbeställ ett exemplar av Den osannolika mördaren nu, så får du boken signerad och skickad med första sändning.

Den 10 juni 2020 förklarade chefsåklagare Krister Petersson att Stig »Skandiamannen« Engström var skäligen misstänkt för mordet på Olof Palme. Men redan två år tidigare hade Thomas Pettersson avtäckt sanningen om Engström i Filter och därefter i boken Den osannolika mördaren: Engström var på plats när Olof Palme sköts, matchade vittnenas beskrivning av mördaren, umgicks i Palmefientliga kretsar med tillgång till rätt slags vapen och fanns med i mordutredningen från dag ett.

Ändå hade han aldrig utretts som gärningsman.

Genom att dupera inkompetenta poliser och godtrogna journalister hade Engström lyckats undkomma rättvisan under mer än 30 års tid, trots att lösningen på mordet hela tiden låg i öppen dager.

I denna uppdaterade utgåva ger Thomas Pettersson hela berättelsen om Skandiamannen, Palmemordet och polisutredningen som spårade ur. I åtta nya kapitel får läsaren följa den omstartade utredningens jakt på bevis samt nya fakta om mordet och pusselbitar som ger en tydligare bild av människan och gåtan Stig Engström.

Den osannolika mördaren har belönats med Guldspaden, Sveriges främsta pris för undersökande journalistik.

»Hans grävande insats under mer än ett decennium är imponerande.« Kulturchef Karin Olsson, Expressen.

»Den som tror att detta är överord rekommenderas att läsa Thomas Petterssons fenomenala bok Den osannolika mördaren, som av allt att döma har legat till grund för, ja faktiskt väglett, Palmeutredningens slutspurt.« Thomas Engström, Aftonbladet.

»Det var egentligen med Thomas Petterssons reportage i Filter som vi för första gången fick upp ögonen för det här och omprövade vår inställning.« Mårten Palme, vittne och Olof Palmes son, berättar i SVT i juni 2020 hur familjen kommit att acceptera Stig Engström som gärningsman.

Förhandsbeställ boken i vår webbshop!

Artikeln publicerades 10 februari 2021 och är skriven av .
Annons