Fotosmakprov: Frida Ronge

Vi firar tio år med att ge ut boken Foto: Magnus Bergström, bestående av 100 klassiska porträtt som vår bildredaktör tagit för Filter genom åren. Här bjuder vi varje vecka på ett porträtt, med tillhörande berättelse om bilden från Magnus.

Denna vecka: krögaren och kocken Frida Ronge, som handplockades av hotellmagnaten Petter Stordalen till lyxrestaurangen Tak i Stockholm. Inriktningen låg på inhemsk sushi, och frågan var: Skulle stockholmarna uppskatta att bli serverade rå gädda, gös och abborre?

– Till fotograferingen tog Frida med sig sin favoritfisk: gösen, berättar Magnus. Den var väldigt stor, tung och hal. Så hon fick hålla fisken i de vassa gälarna för att inte tappa greppet. Tyvärr skar sig Frida i fingrarna, men hon var lugn – det var ingen fara så länge vi inte blodade ner hennes nya japanska kimono.

För texten till porträttet stod Erik Eje Almqvist. Den finns att läsa här.

Foto: Magnus Bergström släpps den 1 mars och går att förbeställa i vår webbshop till specialpriset 249 kr. Ange rabattkoden MAGNUS i kassan. Erbjudandet gäller till och med 15 mars.

Artikeln publicerades 23 februari 2018 och är skriven av .
Annons