Fotosmakprov: Jesper Kouthoofd

För att fira vårt tioårsjubileum ger vi ut boken Foto: Magnus Bergström, bestående av 100 klassiska porträtt som vår bildredaktör och husfotograf tagit genom åren. På Filterbubblan bjuder vi på ett porträtt varje vecka fram till vår jubileumsfest den 5 maj – med tillhörande berättelse om bildens bakgrund från Magnus.

Den första bild Magnus delar med sig av är från Filters premiärnummer 2008, på reklamfilmsregissören och Acne-grundaren Jesper Kouthoofd.

– Jag hade beundrat honom på avstånd, berättar Magnus. Hur han balanserade mellan genialitet och galenskap i sina produktioner: reklamfilmerna om Iprenmannen och Norrlands Guld (»när du vill vara dig själv för en stund«) var redan legendariska. Mindre känd var den bergochdalbana som började när Jesper tvingades lämna Acne. På en dag blev han av med allt – företaget, vännerna och frun – och bestämde sig för att ta sitt liv.

Porträttet av Jesper Kouthoofd »Den tunna linjen«, är skrivet av chefredaktör Mattias Göransson.

Foto: Magnus Bergström släpps den 1 mars och finns att förbeställa i vår webbshop  till specialpriset 249 kr. Ange rabattkoden MAGNUS i kassan. Erbjudandet gäller till och med 15 mars.

Artikeln publicerades 16 februari 2018 och är skriven av .
Annons