Gediget scenprogram i vår monter på Bokmässan

Den 26–29 september hittar du oss som vanligt i monter B07:01 tillsammans med vår systertidning Offside. Risa, rosa eller tjöta med Filters redaktion, köp lösnummer och botanisera bland våra böcker. I år har vi utökat vårt populära monterprogram och bjuder på intervjuer med hela 14 aktuella författare som vi tycker lite extra mycket om.

MARTIN SCHIBBYE
Journalisten Dawit Isaak har suttit fängslad i Eritrea i över 17 år. Martin Schibbye har lyckats ta sig in i det slutna landet för att träffa de män som har nyckeln till hans cell. Martin pratar om sin nya bok Jakten på Dawit med Skrivas chefredaktör Tobias Regnell torsdag klockan 14.00 och fredag klockan 16.30.

KATARINA BJÄRVALL
Journalisten Katarina Bjärvall väckte i våras stor uppståndelse med sin reportagebok Störningen: adhd, pillren och det stressade samhället. Katarina intervjuas av Filters chefredaktör Mattias Göransson torsdag klockan 13.30.

KARIN BOJS
Vetenskapsjournalisten Karin Bojs har skrivit flera reportageböcker och belönats med Augustpriset för Min Europeiska familj. Klickad är hennes debut som deckarförfattare. Karin intervjuas av Filters chefredaktör Mattias Göransson lördag klockan 12.30 och söndag klockan 14.10.

INGRID CARLBERG
Ingrid Carlbergs biografi över Raoul Wallenberg belönades med Augustpriset 2012. Nu är hon tillbaka med en ambitiös bok om en annan svensk storhet: Alfred Nobel. Ingrid intervjuas av Filters chefredaktör Mattias Göransson fredag klockan 15.00.

ÅKE EDWARDSON
Åke Edwardson är en av Sveriges mest lästa och omtyckta deckarförfattare. Hans nya roman Bungalow handlar om en pappa som letar efter sin försvunna dotter i Sydostasien. Åke intervjuas av Filters chefredaktör Mattias Göransson lördag klockan 15.00 och söndag klockan 12.00.

SISSELA NUTLEY
Hjärnforskaren Sissela Nutley har i boken Distraherad fördjupat sig i en av samtidens mest diskuterade frågor: hur modern teknik påverkar våra liv och formar våra hjärnor. Sissela intervjuas av Filters chefredaktör Christopher Friman torsdag klockan 14.30 och fredag klockan 13.00.

ANDERS ROSLUND
Anders Roslund är inte bara en av Sveriges mest framgångsrika spänningsförfattare – han är även en av dem som lägger mest tid på research. Med utgångspunkt i den nya romanen Jamånhonleva intervjuas Anders av Filters reporter Elin Klemetz lördag klockan 14.00 och söndag klockan 14.40.

MARKUS TORGEBY
Markus Torgebys debut Löparens hjärta har lästs av nästan 50 000 svenskar. I Sova ute vidareutvecklar författaren den livsfilosofi som en gång fick honom att tillbringa fyra år i en kåta i skogen – och ger sina bästa tips till oss som inte är lika utevana. Markus intervjuas av Skrivas chefredaktör Tobias Regnell fredag klockan 14.30, lördag klockan 11.30 och söndag klockan 13.30.

FRIDA HYLANDER
Psykologerna Frida Hylander, Kali Andersson och Kata Nylén hjälper i sin bok Klimatpsykologi den som vill agera aktivt för klimatet att hitta verktyg för ett mer effektivt arbete. Frida Hylander intervjuas av Filters reporter Oskar Sonn Lindell fredag klockan 13.30 och lördag klockan 12.00.

PATRIK SVENSSON
De internationella förlagen har slagits om Patrik Svenssons säregna debutroman Ålevangeliet, som redan har sålts till över 30 länder. Patrik intervjuas av Filters chefredaktör Christopher Friman fredag klockan 15.30 och lördag klockan 13.00.

KATIA WAGNER
Den grävande journalisten Katia Wagner ligger bakom en rad omtalade reportageböcker. I Ingen plats för mig har hon för första gången tvingats skriva in sig själv i en av huvudrollerna. Katia intervjuas av Filters chefredaktör Christopher Friman torsdag klockan 15.30 och fredag klockan 14.00.

ANDERS BENGTSSON OCH JOHAN ORRENIUS
Offsides chefredaktörer Anders Bengtsson och Johan Orrenius gör inte bara landets bästa fotbollsmagasin, de uppför även scenshower och driver en omåttligt populär podd. På bokmässan tipsar de om reportageböcker med sportkoppling fredag klockan 17.00.

PETER ALESTIG, FIKRU MARU
I Fem år i fångenskap berättar den svensk-etiopiske hjärtläkaren Fikru Maru tillsammans med journalisten Peter Alestig om sin tid som den etiopiska diktaturens fånge. Författarna intervjuas av Martin Schibbye lördag klockan 16.00.

KAROLINE SÖRMAN, MARIANNE KRISTIANSSON
De tunga auktoriteterna Karoline Sörman och Marianne Kristiansson presenterar i boken Psykopaten den senaste forskningen om psykopati –  bortom myter och missuppfattningar. Författarna intervjuas av Filters reporter Madelene Pollnow lördag klockan 14.30 och söndag klockan 13.00.

Artikeln publicerades 20 september 2019 och är skriven av .
Annons