Filterbubblan Publicerad 5 april 2019

Guiden: »Innehåller det mesta man kan önska sig«

Foto: Nikola Predovic/Netflix

5 april. Premiär för Netflix första svenska TV-satsning.

Redan när de amerikanska streamingjättarna etablerade sig i Sverige för sju år sedan lovade de att börja producera lokalt drama. Löftet drog ut på tiden, men nu blir det verklighet. I höst har Gösta premiär på HBO Nordic och i april visas Netflix storsatsning Störst av allt. Båda serierna känns skräddarsydda för sin respektive plattform: Gösta regisseras av Lukas Moodysson, går i varma toner och beskrivs som en »blandning mellan komedi och Dostojevskij«; Störst av allt görs av det Stockholmsproffsiga produktionsbolaget FLX och har redan fått en amerikansk titel (Quicksand).

Rollistan är kanske inte helt övertygande – William Spetz? Felix Sandman!? – men det är däremot förlagan, Malin Giolito Perssons uppmärksammade bok från 2016. Den innehåller det mesta man kan önska sig: snygga överklassungdomar, elaka överklassfäder, gränslösa knarkfester, föga subtila klassmotsättningar och en smart berättarstruktur. Och störst av allt: väldigt liten risk för en onödig säsong två.

I varje nummer av Filter ger redaktionen sina personliga tips för de kommande två månaderna. Nu delar vi med oss av dem även här på Filterbubblan.

Annons

Annons

Annons

Fler inlägg

Filterbubblan

Filter ökar!

Publicerad 26 mars 2020

Filterbubblan

Prylhets

Publicerad 3 december 2019

Filterbubblan

Lysande historik

Publicerad 2 december 2019

Filterbubblan

Omgiven av psykologi

Publicerad 14 oktober 2019

Filterbubblan

Fakta och fiktion i Quick

Publicerad 20 september 2019