Guiden: »Som om alla mina gamla favoritprogram slagits samman i ett«

20 april. Werq the World Tour kommer till Cirkus i Stockholm.

Jag kan verkligen sakna tiden när man såg på tablå-TV. Då var TV-tittandet något avkopplande. Nu när man kan välja bland otaliga kvalitetsserier och dokumentärer, som går att se när som helst, blir TV-kvällarna något sorts självmedvetet identitetsbyggande. Jag kan liksom inte med att sätta på America’s Next Top Model, Hell’s Kitchen eller Project Runway – serier jag alltid råkade zappa in på den gamla goda tiden – när det likaväl går att se typ Handmaid’s Tale.

Men så en sömnlös natt som nybliven förälder, när jag satt med mitt spädbarn i famnen och var tvungen att hitta en serie som kunde funka som energidryck så att jag inte tappade knytet i backen, hittade jag RuPaul’s Drag Race. Det är alltså ett tävlingsprogram för dragqueens som genom olika utmaningar ska bevisa för den nuvarande dragsuperstjärnan RuPaul att de är USA:s nästa dragsuperstjärna. Och det är så underbart. Som om alla mina gamla favoritprogram slagits samman i ett – ytlighet, kläder och spydigheter. Men ändå så mycket bättre.

Kanske beror det på att RuPaul känns som en genuint sympatisk person, kanske på att deltagarna faktiskt har ett djup, eller kanske är det helt enkelt för att deras främsta talang ska vara att just underhålla. Succéserien, som nu är inne på sin elfte säsong, har också fått en spinoff i form av en show med gamla deltagare. Nu kommer Werq the World Tour till Sverige, och alla ni som inte fattar hur kul det är kan bara Sashay away.

I varje nummer av Filter ger redaktionen sina personliga tips för de kommande två månaderna. Nu delar vi med oss av dem även här på Filterbubblan.

Artikeln publicerades 17 april 2019 och är skriven av .
Annons