Hela berättelsen om avslöjandet

I slutet av februari avslöjade Palmeutredningens chef Krister Petersson att polisen arbetade intensivt med ett nytt spår. Han förutspådde att det rymde gåtans lösning och att mordet skulle vara uppklarat »inom en inte alltför avlägsen framtid«. Nyheten väckte lika mycket uppmärksamhet som förvåning.

Journalisten Thomas Pettersson och vi på Filter blev däremot inte särskilt överraskade.

I tolv år har Thomas undersökt en person som befann sig på brottsplatsen och alltid har funnits med i mordutredningen, men som avfördes på felaktiga grunder. De senaste sex åren har Filter bistått Thomas efterforskningar. Till skillnad från många andra så kallade privatspanare utgick han nämligen inte från lösa hypoteser och motivbilder, utan från ovedersägliga fakta om brottet.  Thomas, till vardags ekonomireporter och redaktör för tidningen Kommunal ekonomi, var dessutom nitiskt noggrann med detaljerna.

Till slut fann Thomas Petterson vad polisen och alla andra hade missat: gärningsmannens motiv, och att han hade tillgång till samma slags vapen som Olof Palme sköts med. I slutet av april dök så ännu en viktig pusselbit upp, och bilden av gärningsmannen kändes tillräckligt komplett. Det var dags att publicera.

I vårt reportage kan du läsa essensen av Thomas Petterssons lika långlivade som heroiska undersökning. Allt du behöver göra för att ta del av mordgåtans lösning är att skaffa en plusprenumeration. Då får du Filter i brevlådan och tillgång till allt vårt publicerade webbinnehåll. Dessutom kan du avsluta prenumerationen när du vill.

Ja, tack! Jag vill bli plusprenumerant!

Dessutom kan du redan nu förhandsbeställa boken Den osannolika mördaren, där Thomas Petterson ger den heltäckande berättelsen om den avgörande pusselbiten till mordets lösning – och hur han hittade den. Då får du boken signerad och skickad med den allra första leveransen i slutet av augusti.

Skicka mig boken!

Artikeln publicerades 23 maj 2018 och är skriven av .
Annons