Lyssna på Filter! Ny samtalsserie på Världskulturmuseet

Vill du fördjupa dig i några av Filters mest omtalade reportage, och dessutom få prata med upphovsmakarna bakom dem? I samarbete med Världskulturmuseet i Göteborg ordnas nu Refill, en samtalsserie på dagtid »för föräldralediga och andra nyfikna«, som du alltså kan besöka själv eller med barn.

Vid tre tillfällen under hösten kommer Filters journalister berätta om några av tidningens omdiskuterade artiklar; reportage som vrider och vänder på föreställningar och sanningar. Häng gärna kvar och fortsätt prata över en kopp kaffe efter föreläsningen.

Boka plats så får du möjlighet att läsa artikeln digitalt innan du kommer.

Var: Världskulturmuseet, Göteborg

Plats på museet: Studion

Pris: Klubbkort (100 kr/år), Filterprenumerant (0 kr) eller biljett 60 kr

Föreläsningsindustrin som löpte amok 19 oktober 2018, kl. 13.00-13.45

Reportern Madelene Pollnow, som bland annat skrivit artikeln »Omgiven av idioti«, avslöjar felaktigheter i den ständigt växande talarbranschen. Hon berättar hur flera av Sveriges mest kända föreläsare överdriver, ljuger och bygger sina »vetenskapliga« föreläsningar på rent ovetenskapliga metoder.

Så undviker du att bli lurad! 16 november 2018, kl. 13.00-13.45

Med utgångspunkt från böckerna »Fallet Thomas Quick«, och »Den osannolika mördaren. Skandiamannen och mordet på Olof Palme« pratar Filters ena chefredaktör Mattias Göransson om slutsatser som bygger på felaktiga faktaunderlag och mönster som inte finns.

Varning för barn! 30 november 2018, kl. 13.00-13.45

Med exempel från både forskningen och det egna livet förklarar magasinet Filters ena chefredaktör Christopher Friman hur en efterlängtad baby kan vara det sämsta som hänt ditt eget välbefinnande. Är det så?

Artikeln publicerades 27 september 2018 och är skriven av .
Annons