Filterbubblan Publicerad 28 januari 2021

Nytt nummer av Filter på väg till prenumeranter

Det första Filternumret år 2021 är skickat till tryckeriet och landar – om du är prenumerant – i din brevlåda från och med måndag 1 februari. Samma dag kan den prenumerant som aktiverat sin autopay-prenumeration läsa alla artiklar på vår sajt. Senare i veckan hittas numret även i tidningskioskernas hyllor.

Omslagsreportaget i detta nummer har skrivits av journalisten Katarina Bjärvall, som i fjol guldspadebelönades för sin bok Störningen, där hon granskar krafterna bakom det ökande antalet adhd-diagnoser. I Filterreportaget »Du har inte adhd« sätter hon nu fokus på det växande fenomenet avdiagnostisering: att allt fler upplever sig ha fått en felställd diagnos eller att de har vuxit ifrån den, och nu vill bli av med sina adhd-diagnoser.

Dessutom blottlägger vi i en granskning hur ett av Sveriges stora hyrläkarföretag har en företagskultur präglad av provisionshets, droger och påstått ekonomiskt fiffel. Vi porträtterar en av landets främsta kontraterrorexperter, Malena Rembe, som förklarar varför hon anser att Sverige måste ta hem alla sina så kallade IS-resenärer.

Sveriges inofficiella ordningsman Kjell Asplund djupdyker i forskningsfusk, Johannes Bah Kuhnke försvarar sina osympatiska rollfigurer och Rysslandskorrespondenten Anna-Lena Laurén berättar hur en tweet om vädring släppte lös en armé av ryska Twittersoldater.

Detta och mycket mer kan du läsa om i Filter #78. Prenumererar du inte redan? Om du blir autopay-prenumerant nu, för 78 kronor varannan månad, kan du läsa hela numret direkt när det publiceras på webben den 1 februari.

Artikeln publicerades Publicerad 21 januari 2021. Uppdaterad 28 januari 2021. och är skriven av .

Annons