Filterbubblan Publicerad 23 januari 2019

Nytt nummer snart här: fula fiskar, galna grottdykare och rebelliska rappare

Foto: Magnus Bergström Retusch: Jussi Öhrvall

Nästa vecka landar Filter #66 i alla prenumeranters brevlådor – och publiceras här på magasinetfilter.se. I vårt omslagsjobb granskar vi industrin bakom en av Sveriges allra mest populära varor: laxen. Vi möter sportfiskaren Mikael Frödin, som dömts till fängelse i Norge för att ha filmat några laxar – och redovisar allt den norska laxmaffian absolut inte vill att du ska få veta.

Vi skildrar en av världens mest extrema dykexpeditioner, där utforskare ger sig i kast med metertjocka istäcken, nollgradigt vatten och vindlande, trånga grottgångar i nordligaste Jämtland. Vi träffar Mårten »Promoe« Edh för att ta reda på varför den anarkistiske hiphopparen har bytt karriärbana till jurist. Vår internationella storstjärna Seinabo Sey förklarar varför hon är räddare för att spela i sin barndomsstad än i ett fullsatt Globen och Sveriges främsta musikfilmare Jacob Frössén berättar vad som fick honom att gråta under arbetet med sin kommande film och.

Dessutom: Åsa Axelsson sparar pengar genom att inte arbeta, Erik Lundin berättar om skjutna barndomsvänner, Mattias Andersson provoceras av den svenska hjärndöden och lavinexperten Jenny Råghall beskriver olyckan som startade hennes karriär.

Sugen på innehållet, men inte prenumerant? Skaffa dig en prenumeration här!

Annons

Annons

Annons

Fler inlägg

Filterbubblan

Lysande historik

Publicerad 2 december 2019

Filterbubblan

Omgiven av psykologi

Publicerad 14 oktober 2019

Filterbubblan

Fakta och fiktion i Quick

Publicerad 20 september 2019

Filterbubblan

Ännu en årsdag

Publicerad 27 februari 2019