Fransyskan Alix Gicquel tillverkar diamanter i sitt laboratorium utanför Paris.

Nytt späckat nummer på gång!

Just nu råder febril aktivitet på Filterredaktionen. Först och främst lägger vi sista handen vid nästa utgåva av tidningen, den 65:e i ordningen. Några läsare ansåg att förra numret kändes lite snålt då det bara innehöll fyra längre texter, så den här gången har vi kompenserat genom att fylla tidningen till bristningsgränsen.

Vi har tvingat en reporter att äta filmjölk som passerat bäst före-datumet med sex månader och skickat en annan reporter till Paris för att följa en svensk affärskvinna som vill revolutionera diamantbranschen med hjälp av laboratorieframställda ädelstenar. Vi berättar om det osannolika spelet bakom kulisserna till en amerikansk film om Broder Daniels frontfigur Henrik Berggren, frågar en handfull svenska komiker vilket skämt de ångrar mest i sin karriär och pratar med en före detta krigsfotograf som tillbringat en vintermånad med Stockholms hemlösa. Dessutom blir det intervjuer med Adam Pålsson, Björn Runge och ljudboksdrottningen Katarina Ewerlöf. Och, såklart, jättemycket annat.

Inte prenumerant än? Klicka här för att ta del av våra erbjudanden!

När numret väl är skickat väntar Tidskriftsgalan och Publishingpriset, som båda anordnas den 7 november. Filterredaktionen är nominerade till sammanlagt sju priser, bland annat det prestigefulla »Årets Tidskrift«. Vi håller tummarna, och blir glada om ni gör detsamma.

I början av oktober låste vi som en del av vårt tioårsjubileum upp tio reportage – ett från varje år Filter har funnits till – och gjorde dem tillgängliga även för människor som inte prenumererar. Flera av texterna lockade tusentals läsare. Madelene Pollnows granskning av boksuccén Omgiven av idioter lästes av 214 000 människor – ofattbara siffror för en liten tidning som Filter. Så tack till er som läste, till er som delade och kommenterade texterna, och till er nästan 400 som valde att bli prenumeranter.

Vi i redaktionen gläds åt detta och unnar oss en sovmorgon eller två innan vi sätter igång med nummer 66.

Artikeln publicerades 30 oktober 2018 och är skriven av .
Annons