Foto: Bokmässan

Se Filter på Bokmässan!

På torsdag drar Bokmässan 2021 i gång. Årets mässa är en så kallad hybridmässa, med bokförsäljning på Svenska mässan i Göteborg och studiosamtal som direktsänds på Bokmässan Play (en biljett till tjänsten kostar 395 kronor och kan köpas här).

Filter medverkar givetvis precis som vanligt. Här kan du läsa om de programpunkter som vår redaktion deltar i:

Torsdag 23 september, kl 17–18.30 på Pustervik

I samband med releasen av katalogen Swedish Illustrators & Graphic Designers 2022 bjuder Illustratörcentrum också på ett samtal om »illustrationens och formens potential i en tid där bildkommunikation blir allt viktigare«. Maina Arvas leder samtalet där illustratören, författaren och konstnären Stina Wirsén medverkar tillsammans med Filters egen art director Jenni Carström. Läs mer här.

Lördag 25 september, kl 14.15–14.45 på Göteborgs Litteraturhus scen

Filters chefredaktör Mattias Göransson leder ett samtal om när fakta blir fiktion. Vilka sanningskrav är det rimligt att ställa på faktabaserad drama? Vilka gränser får och får inte passeras? De frågorna diskuterar Thomas Pettersson, författare till Den osannolika mördaren som ligger till grund för en kommande Netflixserie; Marit Kapla, författare till Osebol som filmatiseras i detta nu; samt Peter Birro, manusförfattare till bland annat 438 dagar och Monica Z. Läs mer här.

Söndag 26 september, kl 10.20–10.45 på Göteborgs Litteraturhus scen

Hur ser ett riktigt bra tidningsomslag ut? Hur arbetar illustratören och art directorn? Filters art director Jenni Carström och illustratören Felicia Fortes pratar omslagsjobb med Tecknarens chefredaktör Maina Arvas. Läs mer här.

Foto: Bokmässan

Artikeln publicerades 21 september 2021 och är skriven av .
Annons