Se Rött kort före alla andra!

Tisdagen den 4 juni förhandsvisar Filter och systertidningen Offside den iranska filmen Rött kort i Stockholm, Göteborg och Malmö. Filmen handlar om Afrooz som är stjärna i Irans landslag. Efter många års hårt arbete blir hennes dröm sann: laget ska spela final i slutspelet i Malaysia. Men på flygplatsen visar det sig att Afrooz man har dragit in hennes resetillstånd. I Iran behöver en kvinna sin mans tillåtelse för att resa och nu tror alla att hennes enda lösning är att övertala maken att tänka om. Men Afrooz är inte den som stillatigande accepterar sitt öde. En hård kamp för att få makt över sitt eget liv tar sin början.

Se trailern här!

Läsare med gott minne minns kanske Offsides bildreportage om damfotboll i Iran (Fotboll bakom slöjan i nummer 1/2017). Innan filmen börjar i Stockholm kommer fotografen Johanna Lundberg att berätta om sina upplevelser i samband med det reportaget. Missa inte att ta del av Johannas fina bildreportage här!

Vill du ha två biljetter?
Visa då denna inbjudan – digitalt eller printat – hos våra samarbetspartners. Först till kvarn och max två biljetter per person! För information om respektive stad se nedan.

STOCKHOLM
ZITA, Birger Jarlsgatan 37 i Stockholm

Filmstart: Tisdag 4 juni kl. 18.30 (insläpp ca 18.15)
Biljetterna kan hämtas från fredag 31 maj kl 17.00 i Naturkompaniets butik på Hantverkargatan 38-40 på Kungsholmen eller i Naturkompaniets butik inne på Mall of Scandinavia.

GÖTEBORG
HAGABION, Linnégatan 21 i Göteborg

Filmstart: Tisdag 4 juni kl. 18.15 (insläpp ca 18.00)
Biljetterna kan hämtas från fredag 31 maj kl 17.00 på Beyond Retro Arkaden i Göteborg.

MALMÖ
PANORA, Friisgatan 19D i Malmö

Filmstart: Tisdag 4 juni kl. 18.15 (insläpp ca 18.00)
Biljetterna kan hämtas från fredag 31 maj kl 17.00 på Naturkompaniet, Stora Nygatan 35 i Malmö.

Filmen Rött kort har biopremiär 28 juni och distribueras i Sverige av Folkets Bio.

Artikeln publicerades 28 maj 2019 och är skriven av .
Annons