Filterbubblan Publicerad 27 februari 2019

Vinnarna i Kapernaum-tävlingen

Vi säger grattis till Susanna Sehtfors, Stefan Bohlin och Annie Stråhlén som alla visste att årets Oscarsgala inte skulle ha någon värd. De vinner två biobiljetter var till filmen.

Nu på fredag har Nadin Labakis hyllade Kapernaum biopremiär. Filmen var Oscarnominerad till bästa icke-engelskspråkiga film, vann jurypriset vid filmfestivalen i Cannes och fick manuspriset under Stockholms filmfestival där den också röstades fram till publikens favoritfilm.

Kapernaum följer den tolvårige Zain. Han vill stämma sina föräldrar för att de satt honom till världen. Vare sig Zain eller hans många syskon hinner med att vara barn i den hårda tillvaron i dagens Beirut, och när hans syster gifts bort som 11-åring får han nog och rymmer hemifrån. Den snälla städerskan Rahil låter honom flytta in hos henne för att ta hand om sin son Yonas, men plötsligt försvinner Rahil. Hur länge kan Zain skydda sig och lille Yonas i en värld där barnen alltid är de mest utsatta? Se trailern här.

Alla berörs av lille Zain el Rafeeas otroliga insats i rollen som gatupojken som vägrar ge upp. Skådespelaren Zain är själv flykting från Syrien. Han var bara sju år gammal när han flydde med sin familj till Libanon. I dag lever familjen i Norge efter att UNHCR hjälpt dem komma till vårt grannland som kvotflyktingar.

Artikeln publicerades Publicerad 27 februari 2019. Uppdaterad 27 februari 2019. och är skriven av .

Annons